954-893-7300 welcome@shopassociation.org
Project: NICO & VALI, PLYMOUTH, MI

FEATURED MEMBERS:

Studio H2G design

Size: 750 sf

Completion: May 2015

Photography: Don Kurek Photographic Illustration

 

LIKE A WARM HUG, a fine dining atmosphere of unique textures and materials embraces patrons and conveys the restaurant's story of family, love, and home-cooked Italian cuisine. Leveraging existing conditions both minimizes the impact on budgets and maximizes the customer experience. The stunning impact whips up a modern and sleek environment that not only pops, but appears larger than it is actually is by mixing dark tones with whites.

Other features infusing character and charm include:
  • Adding a wood ceiling treatment that appears to resemble exposed wood construction.
  • Defining the bar with vintage lighting and custom metal ceiling displays.
  • Mixing old world furniture with contemporary accents to create an exclusive destination that's quaint, yet trendy.
  • Using large-scale patterns inspired by the restaurant's logo.

  A brick archway, resembling the ancient archways of Rome, further elevates the dining experience. Placing Edison-style lighting outdoors creates the ambiance of sitting in a classic Italian garden, in the hills of Tuscany.